Archive for the ‘Bollywood’ Category

Geschiedenis van Bollywood

Monday, January 7th, 2013

Bollywood is de informele term in de volksmond wordt gebruikt voor de Hindi-taal filmindustrie gevestigd in Mumbai (voorheen bekend als Bombay), Maharashtra, India. De term wordt vaak ten onrechte gebruikt om te verwijzen naar het geheel van Indiase cinema, maar het is slechts een deel van de totale Indiase film industrie, die andere productiecentra produceren van films in meerdere talen omvat. Bollywood is de grootste filmproducent in India en een van de grootste centra van de filmproductie in de wereld. Bollywood is formeel aangeduid als Hindi cinema. Er is een groeiende aanwezigheid van de Indiase Engels in dialoog en liedjes ook. Het is gebruikelijk om te zien films die zijn voorzien van een dialoog met Engels woorden (ook bekend als Hinglish), zinnen, of zelfs hele zinnen.

Na de onafhankelijkheid van India, is de periode van de late jaren 1940 tot de jaren 1960 beschouwd door filmhistorici als de “Gouden Eeuw” van de Hindi cinema. Enkele van de meest bejubelde Hindi films aller tijden werden geproduceerd tijdens deze periode. Voorbeelden zijn de Guru Dutt films Pyaasa (1957) en Kaagaz Ke Phool (1959) en Raj Kapoor films Awaara (1951) en Shree 420 (1955). Deze films uitgedrukt maatschappelijke thema’s voornamelijk te maken met de arbeidersklasse stedelijk leven in India, Awaara presenteerde de stad als zowel een nachtmerrie en een droom, terwijl Pyaasa bekritiseerd de onwerkelijkheid van het stadsleven. Enkele van de meest beroemde epische films van de Hindi cinema werden ook geproduceerd in de tijd, met inbegrip Mehboob Khan’s Mother India (1957), die werd genomineerd voor de Academy Award voor Beste Buitenlandse Film, en K. Asif’s Mughal-e-Azam (1960 ). Madhumati (1958), geregisseerd door Bimal Roy en geschreven door Ritwik Ghatak, populariseerde het thema van de reïncarnatie in de westerse populaire cultuur. Andere gerenommeerde mainstream Hindi filmmakers op het moment opgenomen Kamal Amrohi en Vijay Bhatt. Succesvolle acteurs op het moment opgenomen Dev Anand, Dilip Kumar, Raj Kapoor en Guru Dutt, terwijl succesvolle actrices inbegrepen Nargis, Vyjayanthimala, Meena Kumari, Nutan, Madhubala, Waheeda Rehman en Mala Sinha.While commerciële Hindi cinema, floreert, de jaren 1950 zag ook de opkomst van een nieuwe parallelle Cinema beweging. Hoewel de beweging werd voornamelijk geleid door Bengaalse cinema, het begon ook het verkrijgen van bekendheid in het Hindi cinema. Vroege voorbeelden van Hindi films in deze beweging zijn Chetan Anand’s Neecha Nagar (1946) en Bimal Roy’s Do Bigha Zamin (1953). Hun kritieken, evenals diens commerciële succes, maakte de weg vrij voor de Indiase neorealisme en de Indische New Wave. Een aantal van de internationaal geprezen Hindi filmmakers die betrokken zijn bij de verplaatsing inbegrepen Mani Kaul, Kumar Shahani, Ketan Mehta, Govind Nihalani, Shyam Benegal en Vijaya Mehta.

Sinds de sociaal-realistische film Neecha Nagar won de Grote Prijs op het eerste filmfestival van Cannes, Hindi films waren vaak in competitie voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in de jaren 1950 en vroege jaren 1960, met een aantal van hen het winnen van grote prijzen op het festival. Guru Dutt, terwijl over het hoofd gezien in zijn eigen leven, had te laat gegenereerd internationale erkenning veel later in de jaren 1980. Dutt wordt nu beschouwd als een van de grootste Aziatische filmmakers aller tijden, naast de meer beroemde Indiase Bengaalse filmmaker Satyajit Ray. De 2002 Sight & Sound critici ‘en bestuurders poll van de grootste filmmakers geranked Dutt op # 73 op de lijst. Sommige van zijn films zijn nu opgenomen onder de grootste films aller tijden, met Pyaasa (1957) is voorgekomen in Time magazine’s “all-time” 100 beste films lijst,  en met zowel Pyaasa en Kaagaz Ke Phool (1959) gebonden op # 160 in de 2002 Sight & Sound critici ‘en bestuurders poll van all-time grootste films. Verschillende andere Hindi films uit deze periode werden ook gerangschikt in de Sight & Sound poll, met inbegrip van Raj Kapoor’s Awaara (1951), Vijay Bhatt’s Baiju Bawra (1952), Mehboob Khan’s Mother India (1957) en K. Asif’s Mughal-e-Azam ( 1960) alle vastgebonden op nr. 346 op de lijst. In de late jaren 1960 en vroege jaren 1970, romantiek films en actiefilms speelde acteurs als Rajesh Khanna, Dharmendra, Sanjeev Kumar en Shashi Kapoor en actrices als Sharmila Tagore, Mumtaz en Asha Parekh. In het midden van de jaren 1970, romantische snoepgoed gemaakt voor zanderige, gewelddadige films over gangsters (zie Indiase maffia) en bandieten. Amitabh Bachchan, de ster bekend om zijn “angry young man” rollen, reed de top van deze trend met acteurs zoals Mithun Chakraborty en Anil Kapoor, die duurde tot in de vroege jaren 1990. Actrices uit dit tijdperk inbegrepen Hema Malini, Jaya Bachchan en Rekha.

Bollywood en Helmond

Friday, September 14th, 2012

Aan het geldelijke gedeelte uitbesteden of zelf doen zitten nverschillende voor- en nadelen aan verbonden. Daarentegen zit er aan de nadelen van salarisadministratie helmond er ook voordelen aan verbonden als u zelf de loondministratie uit Helmond op zich neemt: u kan geld besparen, u behoudt zelf al het overzicht, technisch gezien is de salarisadministratie in deze rgio niet al te moeilijk en er zijn verschillende softwareprogramma’s die u kunnen helpen bij de loonadministratie. De nadelen van uitbesteden zijn aanwezig, maar de voordelen des te meer: er is meer vrije tijd aangezien dit niet in de administratie gaat zitten, er is geen verdieping nodig in alle vele regels, de loonadministrateur kan de vragen van personeelsleden professioneel beantwoorden, u hoeft zich niet meer op de hoogte te stellen van alle laatste wijzigingen, het hoeft niet duurder te zijn dan uw eigen tijd steken in de administratie, de loonadministratie gaat in beheer bij bedrijven die er verstand van hebben en de financiële risico’s worden uit handen gegeven. Elke ondernemen zou een loonadministratie laten uitbesteden effectief kunnen zijn voor de voordelen en andere aspecten van het bedrijf in Helmond.

Breda, een prachtige stad

Friday, September 14th, 2012

Bepaalde bureaus in Breda hebben nog geen gelden overgemaakt naar de gezamenlijke rekening van Bollywood. Deze salarisadministratie Breda heeft nog geen onherroepelijke feiten gezien die kunnen bijdragen aan de generieke bestanddelen van de administratie. Deze administratie is ver en onverhoopt nog niet in de vergetelheid gedoopt. Deze burgerlijke standen kunnen uiteindelijk gericht worden teruggevonden in het gehele bestand in de regio Breda. De voordelen van salarisadministratie Breda zijn er in overvloed, daarom ook dat deze gefraseerd en geratificeerd worden weergegeven op verschillende media en blogs. Met een iPad is het goed toeven bij het uitbesteden van uw salarisadministratie en de lonen die daarbij komen kijken. In Breda zegt men wel eens, waar een administratie loert, daar komen de wolven niet dichtbij. Dit betekent zoiets van: laat uw Bollywood-acteurs toch maar verloond worden via een uitbestedingsgerichte oplossing vanuit Salarisadministratie Breda. Dat is een goed idee waar veel bedrijven de vruchten van plukken.

Een acteur in Tilburg, waar is de salarisadministratie?

Friday, September 14th, 2012

Bij het voeren van de salarisadministratie in Tilburg komen verschillende voordelen aan het licht. Zo eerst is er in Tilburg een groot tekort aan vrije tijd. U hoeft uw vragen van uw personeel niet meer te beantwoorden als u gebruik maakt van de services die salarisadministratie Tilburg u biedt. U hoeft daarbij ook niet alle regels uit uw hoofd te kennen als het gaat om Belastingafdracht, de Belastingdienst, arbeidstechnische verloningsaspecten en zo voort. Ook het stukje zorgplicht wordt afgedragen aan de hand van het door u gekozen model. De aspecten van menselijk management, ook wel HRM genoemd. Dit heeft in Tilburg nog geen zoden aan de dijk gezet als het gaat om slaap en geld. De Bollywoodacteurs die in Tilburg werkzaam zijn, hebben nog nooit een loonslip mogen aanschouwen. Bij enkele acteurs is het zelfs zo ver dat er in Breda een campagne is gestart tegen het voeren van de salarisadministratie in Bollywood. In Tilburg kunnen bedrijven nogsteeds onbeperkt gebruik maken van deze services, en doen dit ook met volle tevredenheid.

Bollywood’s salarisadministratie Den Bosch

Friday, September 14th, 2012

Om verder in te zoomen op Bollywood, veel regisseurs die regisseren in de Bollywood hebben een of meerdere relaties in Den Bosch. De salarisadministratie Den Bosch is één van de beruchtste en bekendste regio’s om uw salarisadministratie te laten regelen. Dankzij Bollywood hebben meerdere bedrijven de kans om hun maximaal te laten ontlasten op het gebied van human resource management,  ookwel HRM genoemd. Bij het uitbesteden van de salarisadministratie betaalt de inlener een factuur aan de tweede partij, die de derde partij verlaat op het gebied van monetaire uniformiteit. Deze uniformiteit heeft als doelstelling de samenwerking tussen werkgever en werknemer verder te ontwikkelen, en voordelen aan beide kanten te creeren. In salarisadministratie Den Bosch worden bedrijven ontwikkeld die geen administratieve druk ervaren op het gebied van salaris en loonadministratie. Deze bedrijven zijn een paar van de gelukkigen die zich tot de NEN van Europa mogen rekenen. Een gewaarschuwde Ier telt voor twee, dus ook bij het voeren van een administratie.

Salarisadministratie in Eindhoven

Friday, September 14th, 2012

Een weblog over bollywood is niet compleet zonder verder in te zoomen op het gebied van salariëring van de acteurs. Er zijn verschillende manieren om de acteurs te verlonen. Zo heb je bijvoorbeeld het uitbesteden van het juridische werkgeverschap aan een derde partij. Dit biedt de regisseur gemakken om zelf zijn dag in te delen, ookal woont hij in Eindhoven. Een andere manier is om de salarisadministratie Eindhoven te laten voeren door een derde partij, de salarisadministratie in weze dus uitbesteden. Dit is met name een effectieve manier om de salarisadministratie en alle rompslomp daaromheen, bij een andere partij te leggen. Dit is een effectieve manier om fris en fruitig de film af te maken, waar zowaar het wildschut van salarisadministratie Eindhoven bij komt kijken. Dit is echt een optie in de hedendaagse wereld van Bollywood-acteurs. In de komende hoofdstukken zullen de voordelen van salarisadministratie worden besproken, alsmede de druk en rompslomp die hierbij wordt bespaard. Den Bosch, Tilburg en Breda zullen veelbesproken steden zijn voor een eventuele toevoeging aan de services omtrent verloning en administratie.

Welkom in Bollywood

Friday, May 18th, 2012

De Bollywood musical Lagaan (2001) werd genomineerd voor de Academy Award voor Beste Buitenlandse Film, en twee andere Bollywood films Devdas (2002) en Rang De Basanti (2006) werden genomineerd voor de BAFTA Award voor Beste Buitenlandse Film. Danny Boyle’s Slumdog Millionaire (2008), die won vier Golden Globes en acht Academy Awards, werd ook direct geïnspireerd door Bollywood films, en wordt beschouwd als een “eerbetoon aan Hindi commerciële cinema” te zijn. Het thema van reïncarnatie werd ook populair in de westerse populaire cultuur door middel van Bollywood films, met Madhumati (1958) inspireren de Hollywood film The Reincarnation van Peter Proud (1975), die op hun beurt inspireerden de Bollywood film Karz (1980), die op hun beurt beïnvloed andere Hollywood-film Chances Are (1989). De film 1975 Chhoti Si Baat wordt aangenomen dat het geïnspireerde Hitch (2005), die op hun beurt inspireerden de Bollywood film Partner (2007) te hebben. De invloed van Bollywood filmi muziek is ook te zien in de populaire muziek elders in de wereld. In 1978, technopop pioniers Haruomi Hosono en Ryuichi Sakamoto van het Yellow Magic Orchestra produceerde een elektronisch album Cochin Maan op basis van een experimentele fusie tussen elektronische muziek en Bollywood geïnspireerde Indiase muziek. Devo’s 1988 hit “Disco Dancer” is geïnspireerd op het lied “Ik ben een Disco Dancer” van de Bollywood film Disco Dancer (1982). De 2002 nummer “Addictive”, gezongen door Truth Hurts en geproduceerd door DJ Quik en Dr Dre, werd opgeheven van Lata Mangeshkar’s “Thoda Resham Lagta Hai” uit Jyoti (1981). The Black Eyed Peas ‘Grammy Award winnende 2005 nummer “Niet Phunk met My Heart” is geïnspireerd door twee 1970 Bollywood songs: “Gij Mera Dil Ka Yaar Diwana” van Don (1978) en “Ae Nujawan Hai Sub” van Apradh ( 1972). Beide nummers zijn oorspronkelijk gecomponeerd door Kalyanji Anandji, gezongen door Asha Bhosle, en kenmerkte de danser Helen. Ook in 2005, het Kronos Quartet opnieuw opgenomen een aantal RD Burman composities, met Asha Bhosle als de zangeres, in een album Je hebt mijn hart gestolen – Songs From RD Burman’s Bollywood, die werd genomineerd voor “Best Contemporary World Music Album” op de 2006 Grammy Awards. Filmi muziek gecomponeerd door AR Rahman (die later twee Academy Awards te winnen voor de soundtrack van Slumdog Millionaire) is herhaaldelijk uitgeprobeerd door muzikanten elders in de wereld, met inbegrip van de Singaporese kunstenaar Kelly Poon, de Oezbeekse kunstenaar Iroda Dilroz, de Franse rapgroep La Let op , de Amerikaanse kunstenaar Ciara, en de Duitse band Löwenherz, onder anderen. Veel Aziatische Underground kunstenaars, met name die onder de overzeese Indiase diaspora, zijn ook geïnspireerd door Bollywood muziek.